Ανοιχτά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 9/6, τα σχολεία, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας «προς αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει από ορισμένες αναρτήσεις ιστοσελίδων, διευκρινίζεται πως τα σχολεία αύριο Τρίτη 9/6 θα είναι ανοιχτά».

Για αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου, ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν μάλιστα και για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Η ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτουν δε, πως το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά έδωσε προσωπικά στοιχεία των εκπαιδευτικών, χωρίς την συγκατάθεσή τους, στην ιδιωτική εταιρία.

«Επιπλέον δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα όπως:  ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας, πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν τα δεδομένα, ποιοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά και με ποιον τρόπο, πώς εξασφαλίζεται  ότι δε θα υπάρχει διαρροή, πού να απευθύνονται οι κατά τόπους χειριστές  για ερωτήσεις και απορίες  σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και σειρά άλλων στοιχείων που διασφαλίζουν την ορθή τήρηση των κανόνων διαχείρισης προσωπικών δεδομένων».