Κάντε άκρη, περνάει το βαυαρικό… εξπρές! Το τρένο της Μπάγερν Μονάχου δεν σταμάτησε ούτε στο Λεβερκούζεν, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να μετατρέπει σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τις Ασπιρίνες και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για την Μπάγερν Μονάχου σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει μετά την επανέναρξη της Bundesliga, με τους Βαυαρούς σε αυτό το διάστημα να έχουν σκοράρει 17 γκολ! Παράλληλα, με αυτό το τρίποντο οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν τους 70 βαθμούς σε 30 αγώνες και πλέον βρίσκονται στο +10 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, που παίζει απέναντι στην Χέρτα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Μπάγερν Μονάχου, με την Λεβερκούζεν να αιφνιδιάζει τους παίκτες του Χάνσι Φλικ και να προηγείται με 1-0 στο 10’. Ο Αλάριο μπήκε στην περιοχή των Βαυαρών και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ η Μπάγερν ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε τα καρέ της Λεβερκούζεν και στο 27’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κομάν. Ο Γκορέτσκα έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πέρασε κάθετα στον Κομάν και αυτός με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 1-1. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Βαυαροί έφεραν τα πάνω – κάτω, με τον Γκορέτσκα να κάνει το 2-1.

Ο μεσοεπιθετικός με συρτό σουτ νίκησε τον Χραντέτσκι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Γκνάμπρι. Ο άσος της Μπάγερν πρόλαβε την έξοδο του Γκνάμπρι και με λόμπα έκανε το 3-1 για τους πρωταθλητές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σειρά του Λεβαντόφσκι να σκοράρει, με τον Πολωνό σούπερ σταρ της Μπάγερν στο 66’ να κάνει το 4-1. Ο Μίλερ σέντραρε από δεξιά και ο στράικερ των Βαυαρών με κεφαλιά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Βιρτς με όμορφο πλασέ στο 89’.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Σ.Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Μπαουμγκάρτλινγκερ (62’ Παουλίνιο), Ταπσόμπα, Μπελαράμπι (46’ Βιρτς), Αμίρι (46’ Ντεμιρμπαι), Αλάριο (76’ Φόλαντ), Μπέιλι (46’ Βέντελ), Ντιαμπί

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Παβάρ, Γκορέτσκα (74’ Μαρτίνεθ), Ντέιβις (85’ Ερναντές), Κομάν (66’ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (74’ Τιάγκο), Λεβαντόφσκι.