Σκέψου το εξής σενάριο: Ο αγαπημένος σου συγγραφέας έχει μόλις κυκλοφορήσει το καινούργιο του βιβλίο. Μιας και το περίμενες πώς και πώς, το διάβασες -φυσικά- από την πρώτη μέρα. Τώρα, λοιπόν, πού θα μοιραστείς τις απόψεις σου για αυτό; Πολλές μπορεί να ήταν οι απαντήσεις που πέρασαν από το μυαλό, αλλά, εμείς θα σου μιλήσουμε για τη νεότερη και πιο ενδιαφέρουσα από όλες, το bookfriends.gr.

Μπορεί να το ακούς για πρώτη φορά, αλλά, πιστεύουμε ότι δεν θα σταματήσεις να το επισκέπτεσαι από εδώ και πέρα, αν είσαι κι εσύ ένας μανιώδης αναγνώστης. Ακόμα και πιο… casual αναγνώστης να είσαι βέβαια, πάλι περιμένουμε πως θα το αγαπήσεις, μιας και το Bookfriends είναι ένα μέρος για τις απόψεις κάθε φίλου του βιβλίου. Κι εμείς πρόσφατα το ανακαλύψαμε και, αφού το δοκιμάσαμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η νέα αυτή προσπάθεια απευθύνεται σε κάθε Έλληνα βιβλιόφιλο.

Αυτό το λέμε γιατί το Bookfriends, το οποίο ξεκίνησε πολύ πρόσφατα τη λειτουργία του με την υποστήριξη του Public, φιλοξενεί ήδη 300.000 βιβλία, 105.000 συγγραφείς, 6.000 εκδότες και 75 κατηγορίες βιβλίων, όπως διαβάζουμε στην αρχική σελίδα. Αυτά τα βιβλία δεν υπάρχουν μόνο για να βλέπεις τα εξώφυλλα ή να διαβάζεις περιγραφές, είναι εκεί για να τα συζητήσεις και να δώσεις τη δική σου άποψη γι’ αυτά.

Συγκεκριμένα, μέσα από το bookfriends.gr σου δίνεται η δυνατότητα να βαθμολογήσεις ένα βιβλίο από το 1 μέχρι το 10, δίνοντάς του τον αντίστοιχο αριθμό αστεριών. Η βαθμολογία από τα μέλη της κοινότητας δίνει αξία στις απόψεις των απλών χρηστών, με το νέο site να γίνεται ένας τόπος αναζήτησης αληθινών κριτικών από καθημερινούς αναγνώστες από όλη την Ελλάδα. Είτε έχεις διαβάσει ένα βιβλίο και θες να γράψεις τη δική σου κριτική, είτε ψάχνεις ειλικρινείς κριτικές άλλων ανθρώπων, το Bookfriends είναι το μέρος που θα τις βρεις.

Οι δυνατότητές σου, όμως, δε σταματούν εδώ. Το Bookfriends μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο με πολλούς ακόμα τρόπους. Στο προφίλ σου μπορείς, για παράδειγμα, να δημιουργήσεις wish list, για να κρατάς μία ηλεκτρονική λίστα με τα βιβλία που θες να διαβάσεις στο μέλλον. Μόλις βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει, το βάζεις στη λίστα για να μην το ξεχάσεις. Για τα βιβλία που δεν θες να χάνεις ποτέ κανένα update, μπορείς ακόμα και να τα κάνεις follow. Έτσι, όταν υπάρξει κάποια νέα κριτική θα λάβεις ειδοποίηση. Μπορείς, επίσης, να ακολουθήσεις άλλα μέλη της κοινότητας, συγγραφείς και εκδότες.

Πάρε κι εσύ μέρος στο νέο αυτό εγχείρημα για τους Έλληνες αναγνώστες, φτιάχνοντας το δικό σου προφίλ. Ξεκίνα να κάνεις κριτικές για βιβλία που έχεις διαβάσει ή διάβασε τι έχουν πει γι’ αυτά άλλοι χρήστες. Κι αν βρεις μία κριτική με την οποία συμφωνείς ή την βρήκες χρήσιμη, αναγνώρισέ τη, δίνοντας της ένα like.

Το εντυπωσιακό με το Bookfriends είναι πως όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα από την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας. Είναι μία από τις πιο πλήρεις σελίδες του είδους της και βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Επιπλέον, στο bookfriends.gr εκδότες,  μεταφραστές και συγγραφείς, θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ, να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους και να διαμορφώσουν τη βιβλιοθήκη των έργων τους.

Οι ήδη υπάρχουσες δυνατότητες, μαζί με το τεράστιο potential που δείχνει να έχει η πλατφόρμα, μάς κάνουν να πιστεύουμε πως το bookfriends.gr θα γίνει σύντομα το #1 σημείο συνάντησης για το βιβλίο στην Ελλάδα.