«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, είναι πιο φυσιολογικό από αυτό που συνέβη πριν 10 μέρες που είχαμε 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Μάιος και οι πρώτες μέρες του Ιουνίου μας έχουν συνηθίσει να μας δίνουν αυτές τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδεχομένως. Κάθε Μάιος στο παρελθόν το τελευταίο δεκαήμερο. Εχθές δεν είχαμε πολλές ώρες βροχοπτώσεων, αλλά σε λίγη ώρα είχαμε μεγάλες ποσότητες νερού», σημείωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Το φυσιολογικό είναι αυτό που συμβαίνει. Οι βροχές και οι καταιγίδες που είχαμε αυτές τις ημέρες. Τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου έχουμε καταιγίδες, όπως θα έχουμε και τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη», πρόσθεσε.

«Ο καιρός θα φτιάξει από την Πέμπτη και μετά. Μέχρι και την Τετάρτη θα διατηρηθεί η αστάθεια, δηλαδή θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Από την Πέμπτη και έπειτα θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα εναρμονιστούμε με πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και συνθήκες», συνέχισε ο ίδιος.

«Η ψυχρή λίμνη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μία κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις που μας απασχολούν», κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.