Το «πράσινο φως» για την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την εγκατάσταση 409 ειδικών προεξοχών σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ άναψε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Το έργο του ΟΑΣΑ, συνολικού  προϋπολογισμού 695.300 ευρώ, θα διευκολύνει την πρόσβαση σε 156 στάσεις για το σύνολο των επιβατών, κυρίως όμως για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός καλοκαιριού.

«Η τοποθέτηση 409 ειδικών προεξοχών σε 156 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην πρωτεύουσα θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα διαθέτει ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων σε 416 στάσεις, κυρίως κοντά στους σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ. Ευνοείται έτσι η προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διευκολύνεται η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις τους στην πόλη» δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και υλοποιεί ο ΟΑΣΑ για την επόμενη περίοδο, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Στο επίκεντρο αυτών των παρεμβάσεων βρίσκεται η διευκόλυνση των μετακινήσεων για τα ΑμεΑ. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές/πλατφόρμες σε 260 στάσεις, για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Νίκο Αθανασόπουλο, το προσεχές διάστημα αναμένεται να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλα έργα των οποίων τις μελέτες έχει ωριμάσει ο ΟΑΣΑ, και τα οποία αποσκοπούν στην βελτίωση και την τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.