Κλειστά παρέμειναν 8 στα 10 ξενοδοχεία

Τα πρωτόκολλο για όσα ξενοδοχεία άνοιξαν από σήμερα εφαρμόζονται αυστηρά, ωστόσο μόνο 2 στα 10 ξενοδοχεία κατάφεραν να ανοίξουν σήμερα τις πόρτες τους

Με νέα πρωτόκολλα ασφαλείας και αυστηρούς κανόνες υγιεινής άνοιξαν σήμερα όσα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας θεωρούν ότι μπορούν, αυτή την εποχή, να συντηρήσουν έναν επαρκή κύκλο εργασιών. Τα περισσότερα, ωστόσο, και συγκεκριμένα 8 στα 10, παρέμειναν κλειστά, αναμένοντας την απελευθέρωση των πτήσεων προς την Ελλάδα, στις 15 Ιουνίου.

Η αβεβαιότητα των επιχειρηματιών για το τι θα επέλθει τους επόμενους μήνες είναι μεγάλη, ωστόσο δεν χάνουν την αισιοδοξία τους.

«Έχουμε ένα δύσκολο έργο να περάσουμε, 3 μήνες επαναξιολόγησης των προϊόντων μας. Δύσκολο είναι να κάνουμε προβλέψεις αν θα πάμε καλά, άσχημα μέτρια.. Οι κρατήσεις δεν είναι καλές αυτήν την στιγμή. Παραταύτα είμαστε αισιόδοξοι αν δεν ήμασταν δεν θα ανοίγαμε σήμερα», λέει στο MEGA ένας από τους πολλούς γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων, οι οποίοι βλέπουν με αβεβαιότητα το αύριο.

«Οι κρατήσεις που έχουμε για την αρχή της εβδομάδας κινούνται σε καλά ποσοστά αλλά αφορούν επαγγελματικά ταξίδια, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συνεχίσει ροή. Πρέπει να στηριχτούμε και στον υπόλοιπο τουρισμό» λέει από την πλευρά του ένας υπεύθυνος ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Τα πρωτόκολλο για όσα ξενοδοχεία άνοιξαν από σήμερα εφαρμόζονται αυστηρά, ωστόσο μόνο 2 στα 10 ξενοδοχεία κατάφεραν να ανοίξουν σήμερα τις πόρτες τους.

Ο λόγος που δεν άνοιξε τις πόρτες του το 80% των ξενοδοχείων όπως μας λένε οι επιχειρηματίες είναι ότι τα πρωτόκολλα δόθηκαν σε αυτούς μόλις μια ημέρα πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να προσαρμοστούν.

Ο δεύτερος λόγος περιμένουν να ανοίξουν πι πτήσεις προς τη χώρα μας στις 15 Ιουνίου.

Επόμενο στάδιο είναι το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων στις 15 Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk