Τσίπρας: Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας

«Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας» τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας» τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις κινητοποιήσεις που συνταρράσουν την άλλη πλευρά του Ατλαντικού εξαιτίας της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ εκπρόσωπος για προοδευτικές τομές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας.

Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό.

Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές.

Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους.

Μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους.

Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών.
Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων».

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk