Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Αμερικανικό λαό που αγωνίζεται για ν’ ανασάνει

Ο Δ. Κουτσούμπας στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα

Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τον αμερικανικό λαό που κινητοποιείται για να βρει ανάσες ζωής, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ενάντια στη βαρβαρότητα της κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο γραμματέας του ΚΚΕ στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στις κινητοποιήσεις του λαού των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Ιδιαίτερα σήμερα ενώνουμε τη φωνή όλου του ελληνικού λαού με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, του αμερικανικού κράτους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον ίδιο τον αμερικανικό λαό που κινητοποιείται αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματά του, για να μπορέσει να ανασάνει, για να έχει ανάσα ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Capitalism means “I can’t breathe”

Υπενθυμίζεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις 7 παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλλονίκη εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα της αμερικανικής νεολαίας για ισότητα λευκών και μαύρων.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρεται:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζ. Φλόιντ, από αστυνομικό.

Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

Η ελληνική κυβέρνηση ν’ αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

Σε ότι αφορά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Παλαιστίνης ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λάο και κατήγγειλε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις προσαρτήσεις και όλα όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της βουλής.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του, με παρεμβάσεις στη βουλή, ερωτήσεις στην ευρωβουλή, με μαζικές δραστηριότητες και στήριξη του λαϊκού κινήματος για την προβολή των παλαιστινιακών αιτημάτων και φυσικά με την προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα από την Επιτροπή Φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό που υπάρχει στην ελληνική βουλή. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε σταθερά» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk