Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα – Εκλήθη στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Τούρκος πρέσβης εκλήθη στο ΥΠΕΞ στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή σειρά αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας να κάνει έρευνες σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη νωρίτερα το απόγευμα ο Πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η απάντηση του τούρκου πρέσβη

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο τούρκος πρεσβευτής Μπουράκ Οζουγκεργκίν απάντησε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη που του επέδωσε το ελληνικό διάβημα ότι οι θέσεις της Τουρκίας στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των οριοθετήσεων θαλασσίων ζωνών, του Κυπριακού, της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Λιβύης και της περιοχής στο σύνολό της είναι γνωστές και διαφανείς και ότι οι ενέργειές της βρίσκονται εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου.

Επανέλαβε δε ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο με την Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί και πρόσθεσε ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για τους γείτονες να μην μιλούν μόνο, αλλά και να ακούν ο ένας τον άλλον.

Το κλειδί κατά τον τούρκο διπλωμάτη είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να μιλάμε ο ένας στον άλλο και όχι ο ένας για τον άλλον.

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk