Δυνατό χαρτί της παράταξης χαρακτήρισε τη Φώφη Γεννηματά ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας την υψηλή δημοφιλία της προέδρου του κόμματος. Στόχος είναι να δούμε και με το Κίνημα Αλλαγής ν’ ανεβαίνει τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Δυνατό χαρτί της παράταξης

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA φέρνει την κα Γεννηματά δεύτερη σε δημοφιλία πολιτικό αρχηγό με 40% θετικές γνώμες και 56% αρνητικές. Η κα Γεννηματά έπεται του πρωθυπουργού και προηγείται του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ωστόσο το ΚΙΝΑΛ διατηρεί πολύ χαμηλά ποσοστά καθώς συγκεντρώνει το 5,1% των ερωτηθέντων.

«Οι δημοσκοπήσεις κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας. Είναι σημαντικό ότι η Φώφη Γεννηματά σε ακόμη μια δημοσκόπηση είναι πολύ ψηλά σε δημοφιλία και αποδεικνύεται το δυνατό χαρτί της Παράταξης. Μπροστά από τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Χρηστίδης μιλωντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι να δούμε και το Κίνημα Αλλαγής να ανεβαίνει. Η δικιά μας αίσθηση είναι ότι πιστωνόμαστε στα μάτια των πολιτών, την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ελπίδα την οποία δημιουργήσαμε τη περίοδο της πανδημίας».

Θα πιστωθούμε τη σοβαρότητα που δείξαμε στην κρίση

Συμπλήρωσε δε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ πως «τώρα που επιστρέφουμε σε μια διαδικασία που έχει περισσότερη εξωστρέφεια και δυνατότητα επαφής με τον κόσμο, θα το πιστωθούμε και αυτό που αποδείξαμε την περίοδο της κρίσης, εκεί που έπρεπε να στηρίξουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας το κάναμε, εκεί που έπρεπε να κάνουμε κριτική το κάναμε, στα voucher, στις ΠΝΠ του κ. Βρούτση, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ήμασταν οι πρώτοι που δείξαμε αντανακλαστικά.

Εμείς θα κάνουμε την πολιτική μας και οι δημοσκοπήσεις θα ακολουθούν αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη αγωνία του κόσμου για την πραγματική οικονομία. Η κυβέρνηση να αφήσει τα παρακάλια προς τις τράπεζες, να δημιουργήσει τα θεσμικά εργαλεία. Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν δανειοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη. Πρέπει επίσης να δούμε τον τρόπο που θα μοιραστούν τα χρήματα, όταν αυτά έρθουν, και εδώ δεν πρέπει να υπάρξουν ούτε καθυστερήσεις ούτε αστερίσκοι».

«Στον σχεδιασμό της σοσιαλδημοκρατικής απάντησης που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ΝΔ ακολούθησε τη γραμμή της αμοιβαιοποίησης, την οποία έβαλαν οι προοδευτικές κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή. Δυο μήνες τώρα και τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το ταμείο στήριξης, το οποίο έπρεπε να έχει στηρίξει από τη πρώτη στιγμή» επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ