Ρεύμα… επιδοτήσεων, φορολογικών και διοικητικών κινήτρων για την ηλεκτροκίνηση ιδιωτικών και δημόσιων οχημάτων προβλέπουν οκτώ παρεμβάσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται επιδότηση 5.000 ευρώ για απόκτηση ηλεκτρικού ΙΧ, φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που θα συμπληρώσουν τον στόλο των οχημάτων τους με τέτοια οχήματα, ελεύθερη στάθμευση.

Η κυβέρνηση επιδιώκει παράλληλα και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα και ιδίως στις λιγνιτικές περιοχές με την κατασκευή εργοστασίων και γραμμών παραγωγής εξαρτημάτων αλλά και ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

-Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το οικολογικό μπόνους (επιδότηση) για απόκτηση ηλεκτρικού ΙΧ, δικύκλου, ποδηλάτου και μικρών βαν που απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταξί

Φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες για απόκτηση ή και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών φόρτισης.

-Τα κίνητρα για προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στην αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης, με στόχευση στις λιγνιτικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή