Μπερτομέου: Έχουμε ξανακούσει ότι ο Παναθηναϊκός αποχωρεί

Ο ισπανός παράγοντας δεν ανησυχεί για τις απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τονίζει ότι υπάρχουν ομάδες που περιμένουν να παίξουν στην Euroleague

Δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ο Τζόρντι Μπερτομέου για τις απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι θα αποσύρει τον Παναθηναϊκό από την Euroleague.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais και θυμήθηκε ότι έχει ακούσει ανάλογες απειλές στο παρελθόν.

Ο Μπερτομέου εξήγησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν. Όμως, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο, αλλά πολύ χειρότερο σενάριο».

Συνεχίζοντας, ο Μπερτομέου τόνισε ότι, ακόμα και να φύγει ο Παναθηναϊκός, θα πάρουν άλλοι τη θέση του:

«Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε την Μπενετόν Τρεβίζο, τη Σιένα και άλλες».

Κατόπιν ο Μπερτομέου αιτιολόγησε την πρότασή του για οριστική διακοπή της σεζόν:

«Προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις ΗΠΑ, κάποιοι στην Ασία, ενώ και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα, επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, ενώ στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στο ύπαιθρο, αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην Euroleague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο, και αυτό που θα βλέπαμε δε θα ήταν η Euroleague, θα ήταν κάτι άλλο».

Ο ισπανός παράγοντας κατέληξε ως εξής:

«Δε θέλαμε να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που εμείς δε διαθέτουμε. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν το Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Μπορούν να το κάνουν, πρώτον επειδή κατά τη διάρκεια του έτους δε χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον επειδή, εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk