Ένταση επικράτησε στο υπ. Εργασίας, κατά την κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό -τουρισμό.

Οι διαδηλωτές -που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, έφτασαν με πορεία έξω το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου. Ωστόσο, βρήκαν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ δέχτηκαν χημικά από την αστυνομία που επιχείρησε να τους απομακρύνει.

«Κανείς χωρίς εισόδημα»

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό -τουρισμό, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές  Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου.

Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου».

Κουτσούμπας: Να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων

«Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, αλλά και από τα δημοτικά τέλη.