Πέτσας: Η Ελλάδα θα το επενδύσει το πακέτο της Κομισιόν, δεν θα το ξοδέψει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το «Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε ότι η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το «Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε ότι η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Ελλάδα ωφελείται περισσότερο από τις προτάσεις της ΕΕ

«Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα»τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που ωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της ΕΕ και προς την κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι οι προτάσεις της Κομισιόν πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Ελλάδα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως μεταξύ άλλων η χρηματοδότηση να στηρίζεται σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο «Ταμείο Ανάκαμψης» ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το «Ταμείο Ανάκαμψης»:
– Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
– Να είναι ευέλικτο.
– Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
– Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η ΕΕ μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο «χρηματοδοτικό πακέτο» που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk