Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να προσγειωθούν απότομα από την επόμενη εβδομάδα έως και τον Σεπτέμβριο σε μια καινούρια εργασιακή πραγματικότητα.

Οι επιχειρηματίες μπορούν συνδυαστικά να χρησιμοποιούν τόσο το μέτρο της αναστολής όσο και ευέλικτες μορφές εργασίας για τις οποίες υπάρχει κρατική επιδότηση.

Σε αυτή τη περίπτωση ένας εργαζόμενος ο οποίος έπαιρνε μισθό 100€ τώρα θα αμείβεται με 800 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που παρόλο που επιχείρηση τους έχει ανοίξει παραμένουν σε αναστολή και τον Ιούνιο και θα αμειφθούν με 534 €.

Αν και το μοντέλο της κρατικής επιδότησης πάτησε πάνω στο γερμανικό σχέδιο των κρατικών επιδοτήσεων για την εργασία παρόλα αυτά δεν υπήρξε ανάλογη πρόβλεψη και για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που λένε πως δεν θα μπορέσουν να πληρώνουν όλο το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν μετά κρατικό «λουκέτο» και εφόσον δεν κάνουν χρήση της παράτασης αναστολών συμβάσεων αλλά ούτε της εκ περιτροπής εργασίας έχουν το δικαίωμα να προβούν σε απολύσεις από την 1 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο για αβέβαιες προβλέψεις.

Από τη πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του ασκεί σκληρή κριτική στη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονoμικών, ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις από Οκτώβριο, ενώ αρνητικά απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: