Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ο 47χρονος «Δράκος του Κάβου, μετά την επιχείρηση σύλληψής του στην περιοχή της Λευκίμμης και την πτώση του από γκρεμό ύψους  200 μέτρων.

Ο Δράκος του Κάβου, είχε καταδικαστεί το 2012 σε κάθειρξη 53 ετών για έξι βιασμούς, ωστόσο κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, πως οι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτική ψυχοθεραπεία υπάρχει μια χρόνια ψυχική διαταραχή.

«Το μεγάλο ερώτημα. Αυτός ο άνθρωπος που βγήκε (από τη φυλακή) τι έχει αλλάξει; Δεν έχει αλλάξει τίποτα», είπε η κ. Κανδαράκη εξηγώντας πως η διαταραχές αυτές, σχετίζονται με την ίδια την προσωπικότητα με ψυχοπαθητικά στοιχεία, «δηλαδή πώς θα πονέσω τον άλλο χωρίς να σκεφτώ τις συνέπειες και πώς θα πάρω εγώ ηδονή».

Αυτό, πρόσθεσε η κ. Κανδαράκη, δεν περνάει απλά με το να περιοριστεί κάποιος μέσα σε μια φυλακή  και γι αυτό θέλει πάρα πολύ προσοχή πως χειριζόμαστε αυτές τις περιπτώσεις.

Εξήγησε επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν βιαστεί κουβαλούν αυτά τα τραύματα για όλη τους τη ζωή. Τις σημαδεύουν και τους καθορίζουν τη ζωή, τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις τους και όλους τους ρόλους τους.