Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο – Τι πραγματικά συμβαίνει στα σύνορά μας

Νέο σκηνικό έντασης επιχειρεί να στήσει η Τουρκία, ζητώντας διαπραγματεύσεις για την κοίτη του ποταμού και βάζοντας προσκόμματα για την επέκταση του φράχτη

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ελλάδας – Τουρκίας επανέρχεται εκ νέου η περιοχή του Εβρου, με αφορμή την πρόθεση της ελληνικής πλευράς για επέκταση του φράχτη στη συνοριακή γραμμή, μετά και τις προσπάθειες της Αγκυρας για εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού.

Η τουρκική πλευρά επαναφέρει διεκδικήσεις της που επιχειρούν αμφισβήτηση των συνόρων στην περιοχή, αξιοποιώντας την αλλαγή της κοίτης του ποταμού. Την ίδια στιγμή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύει στην Αθήνα ότι δεν αποκλείεται, μετά την πανδημία, οι μετανάστες να θελήσουν ξανά να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Η ένταση και ο εκβιασμός μέσω του Μεταναστευτικού επανέρχονται – με την Αγκυρα να προετοιμάζει το έδαφος, προσπαθώντας όχι μόνον να αναστείλει τις εργασίες για τον φράχτη, αλλά και να ανακινήσει θέμα αμφισβήτησης των συνόρων με την Ελλάδα στον Εβρο.

-Ποιες εξελίξεις πυροδοτούν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας

-Τι πραγματικά συνέβη με την περιβόητη υπόθεση «κατάληψης ελληνικού εδάφους»

-Οι διπλωματικές διεργασίες στις οποίες επιδίδεται η ελληνική πλευρά και η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk