Επαναλειτουργία εστίασης: «Μεγάλο το κόστος των προστατευτικών μέτρων» λένε οι επιχειρηματίες

Οι εστιάτορες κάνουν λόγο για τα “ελάχιστα μέτρα” από την πλευρά της κυβέρνησης, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, την ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων.

Τις ανησυχίες του για την επανεκκίνηση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης εξέφρασε ο Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ),

“Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιός.

Αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέλφων του λέγοντας ότι η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, την ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων.

Πάντως οι εστιάτορες αισθάνονται και υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος στάθηκε “στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ. Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή “το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης.

“Όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο – καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ. Κολιός στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Τέλος, ανέδειξε και το κόστος των μέτρων προστασίας, πχ. για προστατευτικά, διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk