Με τη μέθοδο των… περιπολικών που χρησιμοποιούσε το υπουργείο Παιδείας τη δεκαετία του 1990, θα φτάσουν εφέτος τα θέματα των Πανελλαδικών σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς 80 επιπλέον εξεταστικά κέντρα τα οποία θα στεγαστούν κυρίως σε κτίρια γυμνασίων αποδεικνύονται τεχνολογικά απροετοίμαστα.

Ετσι, σκηνές από το παρελθόν θα θυμίζει εφέτος η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων σε πολλές πόλεις, όπου τα εξεταστικά κέντρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί για να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει πέρυσι να αλλάξει τα μηχανήματα μετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και είχε στείλει στα σχολεία εγκύκλιο για να μεταφέρουν στις αποθήκες τους τον παλιό εξοπλισμό τους. Ολα αυτά έγιναν πριν από την έναρξη του νέου έτους. Καθώς λοιπόν πολλοί διευθυντές δεν έλαβαν νέες οδηγίες τις πρώτες ημέρες του νέου έτους (και με δεδομένη την ανησυχία για τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται), χρησιμοποίησαν τους σκληρούς δίσκους των παλαιών μηχανημάτων για άλλες ανάγκες των σχολείων τους.

Πολλά σχολεία έτσι έχουν πρόβλημα με τα παλαιά μηχανήματα, άλλα σχολεία δεν έχουν εγκαταστήσει καν τα καινούργια και κάποια δεν έχουν ούτε τα παλιά ούτε τα καινούργια!

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»