Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος επιτροπής για τον κοροναϊό Νίκος Σύψας, αναφορικά με το καλοκαίρι που έρχεται και κατά πόσο κινδυνεύουμε με μια αναζωπύρωση της πανδημίας, λόγω των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

 «Ο τουρισμός ο φετινός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου με την έννοια ότι ενδεχομένως να έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό το ρίσκο το παίρνουμε, εφόσον θέλουμε να έχουμε τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, με όλη τη δυνατή ασφάλεια που μπορούμε να το πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

«Ακούσατε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στις πτήσεις. Δυστυχώς η ΕΕ δεν προβλέπει τεστ πριν κάποιος επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Έχουμε μία σειρά από οδηγίες για το πώς συμπεριφέρεται κανείς στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο.

Επίσης θα έχουμε και ένα επιλεκτικό testing στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας. Τέλος υπάρχει ολόκληρη σχέδιο για τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος στους τουριστικούς προορισμούς», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν έρθει κάποιος τουρίστας, νιώσει αδιαθεσία, κάνει τεστ και βγει θετικό, για τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα προβλέπεται ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα απομονώνεται, και ακολούθως θα γίνεται ιχνηλασία στο ξενοδοχείο όπου διέμενε έτσι ώστε να βρεθούν και άλλα κρούσματα, αν υπάρχουν.

Ο σκοπός είναι να κλείσει το ξενοδοχείο, να παραμείνει ανοιχτό. Τώρα σε μικρότερα νησιά, ενδεχομένως θα παρέμβουν συνεργία του ΕΟΔΥ και θα γίνονται και αεροδιακομιδές», κατέληξε ο κ. Σύψας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: