Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος βόλεϊ θα μπουν και πάλι στο γήπεδο και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Έπειτα από πρόταση του Παναθηναϊκού, η οποία ψηφίστηκε με 9-1, θα διεξαχθεί Final 4 για την ανάδειξη πρωταθλητή στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για τα διαδικαστικά, έβγαλε επί της ουσίας μεγάλο χαμένο τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήθελε ούτε απονομή πρωταθλητή, ούτε να συνεχιστεί η σεζόν και να κριθεί στο γήπεδο και έκανε τα πάντα για να… σαμποτάρει τις προσπάθειες όλων των υπολοίπων.

Ο Ολυμπιακός ζητούσε να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο και να παίξουν, αλλά επειδή δεν υπήρξε συμφωνία, έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη πρωταθλητή. Για να περάσει η απόφαση χρειάζονταν οχτώ ψήφοι, αλλά τελικά υπέρ του «ναι» ψήφισαν εφτά ομάδες.

Ο Ολυμπιακός, ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας Σύρου, ο Ηρακλής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Κηφισιά και ο ΟΦΗ. Κατά ψήφισαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και λευκό η Ελπίδα Θεσσαλονίκης.

Μπροστά στο… αδιέξοδο, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μπόμης πρότεινε φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ. Συμφώνησαν όλοι πλην – ξανά – του ΠΑΟΚ, αλλά με ψήφους 9-1 πέρασε η πρόταση.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε να γίνει το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω της παρουσίας δύο ομάδων από την Αττική.

Πλέον μένει να δούμε τα διαδικαστικά, με τον Ολυμπιακό να έχει προτείνει την πρόκριση στον τελικό και την ανάδειξη του πρωταθλητή να κρίνεται σε δύο νίκες.