«Ψευδές το δίλημμα “οικονομία ή δημόσια υγεία”»

Τα συμπεράσματα τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Περισσότερα από 100 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα: “Απειλεί ο κορονοϊός τις ηθικές μας αξίες και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής;”.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου στην έναρξη της συζήτησης σημείωσε ότι στους προβληματισμούς που προκαλεί στους πολίτες η πανδημία δεν μπορούν να απαντήσουν η υπεραπλούστευση της αριστεράς και η παραδοξολογία των άκρων.

Ως ψευδές χαρακτήρισε το δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας, η Καθηγήτρια Βιοηθικής και Πολιτικής Υγείας, Έφη Βαγενά, καθώς όπως υπογράμμισε μια οικονομία δεν θα μπορούσε να λειτουργεί εάν υπήρχαν ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων.

Η αξία της ζωής ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από το προσδόκιμο επιβίωσής του σημείωσε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση της δημόσιας υγείας και της οικονομίας είναι σε ισορροπία και αλληλεξαρτώνται.

Στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, που είχε και την ευθύνη του συντονισμού της, ανέφερε ότι: “μένει η πραγματική ζωή να δείξει αν ο κορονοϊός θα την απορρυθμίσει, ή αντίθετα θα βοηθήσει να τη θέσουμε σε νέα πλαίσια μέσα από τον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων μας.”

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τα ερωτήματα τους και συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk