ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να τιμήσει στην πράξη και όχι στα λόγια τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Το ΜέΡΑ 25 τιμά τον ποντιακό Ελληνισμό στην πράξη και απαιτεί την ίση μεταχείρισή τους από την Πολιτεία, που δεν δίστασε στα χρόνια των μνημονίων να τους αφαιρέσει ακόμη και το μικρό επίδομα που λάμβαναν ως σύνταξη»

Το ΜέΡΑ 25 τιμά τον ποντιακό Ελληνισμό στην πράξη και απαιτεί την ίση μεταχείρισή τους από την Πολιτεία, που δεν δίστασε στα χρόνια των μνημονίων να τους αφαιρέσει ακόμη και το μικρό επίδομα που λάμβαναν ως σύνταξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αποκατάσταση της αδικίας

Το ΜέΡΑ 25, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, έχει καταθέσει σχετική τροπολογία για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και καλεί την κυβέρνηση «να τιμήσει στην πράξη και όχι απλώς στα λόγια τους συμπολίτες μας αυτούς που ξεριζώθηκαν».

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «σήμερα τιμούμε τις 353.000 θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων του εθνικισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά και το μισό εκατομμύριο περίπου εκτοπισμένων Ελλήνων προσφύγων του Πόντου. Σήμερα, που ο εθνικισμός αναδύεται ξανά σε πολλές γωνιές του πλανήτη και ο ξεριζωμός συνιστά δυστυχώς βάρβαρη πραγματικότητα για εκατομμύρια πρόσφυγες ανά τον κόσμο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Inbox
Σίβυλλα
Helios Kiosk