Εξετάζονται νέα μέτρα στήριξης για εταιρίες που πλήττονται – Δηλώσεις Σκυλακάκη

«Η δανειοδότηση είναι και «μια συνάρτηση της ενδυνάμωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μέσα στη Γερμανία και της ανάγκης να αποδυναμωθούν οι λαϊκιστές στις χώρες του Νότου», εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Θετικά βλέπει ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης την χθεσινή ανακοίνωση Γαλλίας και Γερμανίας αναφορικά με τη δανειοδότηση των κρατών – μελών της ΕΕ στην μετά την πανδημία εποχή, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι διαχρονικά τα βήματα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση εκκινούν από τον άξονα Γαλλίας – Γερμανίας, με κάποια, ωστόσο, καθυστέρηση. Παράλληλα, η δανειοδότηση είναι και «μια συνάρτηση της ενδυνάμωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μέσα στη Γερμανία και της ανάγκης να αποδυναμωθούν οι λαϊκιστές στις χώρες του Νότου», εκτίμησε ο Υφυπουργός.

Ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σκυλακάκης παρατήρησε ότι “είμαστε στη δεύτερη φάση της κρίσης, εκεί όπου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να παρέμβει στις επιχειρήσεις και τους τομείς που παραμένουν περιορισμένοι”. Επιπρόσθετα, η “φάση της επανεκκίνησης -στην οποία θα μπουν χρήματα και από το ταμείο ανάκαμψης- είναι η επόμενη φάση, που είναι προς το βαθύ καλοκαίρι και το φθινόπωρο” τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προανήγγειλε ο κ, Σκυλακάκης και απαντώντας στις αιτιάσεις, εξήγησε πως “ασφαλώς υπάρχει σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε πολύ νωρίς, το παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό στα τέλη Φεβρουαρίου και το ακολουθούμε, εξειδικεύοντας και με βάση τις αβεβαιότητες που προκύπτουν έκτοτε”.

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση “θυσιάζει” υγειονομικές προδιαγραφές για την ανάκαμψη από την ύφεση, “αν κάτι χαρακτηρίζει την προσπάθειά μας ως τώρα είναι ότι δεν κάναμε καθόλου εκπτώσεις”, κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk