Δεν ικανοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση η πρόθεση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αποσύρει κάποιες διατάξεις από το πολυνομοσχέδιο.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην κίνηση της υπουργού Παιδείας «διαβάζει» οπισθοχώρηση και υπό αυτό το πρίσμα καλεί σε κινητοποιήσεις με στόχο την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου.

Να αποσυρθεί μετά το νέο mea culpa

Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκπαιδευτική κοινότητα «για την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου, ειδικά των ρυθμίσεων που προβλέπουν τη «σχολειοποίηση» του νηπιαγωγείου, την επαναφορά της παιδαγωγικά αποτυχημένης τράπεζας θεμάτων, την αύξηση του εξεταστικού φόρτου και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια Μερόπη Τζούφη αναφέρουν: «Σε κυβέρνηση mea culpa εξελίσσεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά τα ευτελή vouchers, ήρθε η στιγμή να αποσύρει κρίσιμες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «Κεραμέως» υπό το βάρος των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Διατάξεις που αφορούσαν το αντιπαιδαγωγικό πισωγύρισμα, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη στα δημοτικά, αποκλείοντας μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού, των νέων άνω των 17 ετών, από τα ΕΠΑΛ και εισάγοντας οπισθοδρομικές ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία».

«H υποχώρηση της υπουργού δείχνει το δρόμο»

Η υπουργός Παιδείας, σημειώνουν ακόμη οι τεομεάρχες, «η οποία διακήρυσσε με δήθεν σιδηρά πυγμή ότι «δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω» για τις κάμερες στην τάξη, κάνει μέσα σε δύο 24ωρα τρία βήματα πίσω, αποσύροντας διατάξεις του. Και μάλιστα σε θέματα που έχει δεχθεί την έντονη κριτική μας και στα οποία, επί πολλές εβδομάδες, υπερασπιζόταν ως «κορωνίδες» του αντιδραστικού, δήθεν μεταρρυθμιστικού της ζήλου».

Καταλήγουν ότι «Φυσικά, δεν τελειώνουμε εδώ. Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο περιέχει μια σειρά από αρνητικές διατάξεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όμως η υποχώρηση της υπουργού δείχνει το δρόμο».