Ομαλά συνεχίζεται η επαναφορά στην κανονικότητα με την πρώτη μέρα επιστροφή των πιστών στους ναούς γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις εκκλησίες αλλά και στις παραλίες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Αναφερόμενος σε εικόνες από λεωφορείο, είπε πως η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες. Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσέθεσε.

Από αύριο 18 Μαΐου επιτρέπεται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα την Κρήτη και την Εύβοια με τα μέτρα προστασίας που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα ΜΜΜ και σε τουριστικά λεωφορεία επιτρέπεται μόνο το 50% των επιβατών.

Ο κ. Χαρδαλιά ανακοίνωσε επίσης ότι φέτος δεν θα παραχωρηθούν χώροι για την καθιερωμένη προσευχή που σχετίζεται με το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.

Ο ίδιος, ενημέρωσε επίσης ότι από αύριο επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.