«Κλειδώνει» το τελικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, για το πως θα γίνει η μετάβαση στη νέα κανονικότητα, ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο για μεταφορές, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ώρα των τελικών αποφάσεων έφτασε και ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «κλειδώσει» τις λεπτομέρειες του πολυσύνθετου πρότζεκτ, που περιλαμβάνει τρία μεγάλα κεφάλαια: υγειονομικά πρωτόκολλα, εργασιακές ρυθμίσεις, χρηματοδοτική στήριξη.

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, αλλά και του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό Καθηγητή Σ. Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασία Ν. Χαρδαλιά, με όλα τα παραπάνω θέματα να βρίσκονται στην ατζέντα.

Μαζί με αυτά, οι συστάσεις και για το άνοιγμα των εποχιακών μονάδων στους προορισμούς, που τοποθετείται στον Ιούλιο.

Μετά και την ανακοίνωση του σχεδίου της Κομισιόν για την επανέναρξη των ταξιδιών, ο χρόνος κυλά αντίστροφα.

Βασικό στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι η ταξιδιωτική ζήτηση να ξεκινήσει να επανέρχεται όσο το δυνατό γρηγορότερα μέσα στον Ιούλιο και παράλληλα να έχουν τεθεί οι «βάσεις», ώστε οι απώλειες τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο – που αποτελούν τους δυο πιο σημαντικούς μήνες για τον ελληνικό Τουρισμό από πλευράς εσόδων και επισκεψιμότητας- να είναι όσο το δυνατό μικρότερες.

Από την πλευρά τους, ξενοδοχειακές μονάδες και ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα αναμένει το πράσινο φως και τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές για να δρομολογήσουν και πάλι την κίνηση από το εξωτερικό.