Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LIVE NEWS στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας δείχνει να άλλαξε οριστικά το σκηνικό της αυθαιρεσίας.

Άρον άρον, μέσα σε λίγες ώρες οι ξαπλώστρες που υπήρχαν και νοίκιαζε χωρίς κανένα μέτρο η καντίνα εξαφανίστηκαν. Εκεί όπου μέχρι χθες το πρωί η μία ήταν πάνω στην άλλη, πλέον υπάρχει μόνο η άμμος.

Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του σκηνικού και στην αμμουδιά. Ξαπλώστρα ούτε για δείγμα το μεσημέρι. Ένα 24ωρο νωρίτερα οι ξαπλώστρες ήταν διάσπαρτες με αυθαίρετο τρόπο και οι υπεύθυνοι της καντίνας εξυπηρετούσαν τους ενδιαφερόμενους.

Λίγες ώρες μετά την καταγραφή της πραγματικότητας στην ελεύθερη παραλία, έσπευσε στο σημείο και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να δείξουν την άδεια λειτουργίας τους και δέχτηκαν αυστηρές προειδοποιήσεις για τη μη τυποποιημένα ποτά που σέρβιραν.

Όλα αυτά την ώρα που τα τελευταία έργα στις οργανωμένες παραλίες της χώρας έχουν ολοκληρωθεί. Αύριο το πρωί ανοίγουν ξανά, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι. Στον Άλιμο, η είσοδος με ξαπλώστρα έχει αυξηθεί από τα 5 στα 7 ευρώ για κάθε άτομο τις καθημερινές, και από τα 8 στα 9 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα.

Μεγαλύτερες οι αυξήσεις στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Τις καθημερινές το εισιτήριο κάνει 25 από 22 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ τα Σαββατοκύριακα το κάθε άτομο θα πρέπει να πληρώσει 40 ευρώ.

Εξαίρεση η πλαζ του ΕΟΤ στο Πόρτο Ράφτη, όπου η είσοδος είναι πλέον δωρεάν. Σε αυτή την παραλία πάντως δεν θα υπάρχουν ξαπλώστρες και άλλες παροχές.

Οι οργανωμένες παραλίες ανοίγουν και οι ιδιοκτήτες σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν με αυξήσεις να εξισορροπήσουν τη μείωση του κόσμου σε αυτές.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: