Από την στιγμή που ο Μάλκολμ Ντιλέινι έμεινε ελεύθερος, ήταν και δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα ψάξει ένα γερό όνομα για την θέση του πλέι μέικερ της.

Και ποιος είναι αυτός σύμφωνα με την El Mundo Deportivo; Ο Νικ Καλάθης!

Οπως τονίζουν λοιπόν οι Ισπανοί η Μπαρτσελόνα είναι στην γωνία για τον Έλληνα γκαρντ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τον Χοσέ Ιγκνάσιο Ουγκέ, τονίζει πως υπάρχουν τρεις πηγές που επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον αρχηγό των Πρασίνων ο οποίος δεν θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και του υψηλού συμβολαίου του.

Ταυτόχρονα μέσα στο κείμενο γίνεται λόγος για οφειλές προς το πρόσωπο του παίκτη, ενώ στο παιχνίδι της διεκδίκησής του μπαίνουν κι άλλα μεγάλα κλαμπ όπως οι Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Εφές αλλά και ο Ολυμπιακός! Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Καλάθης δεν είναι αρνητικός στην ιδέα για τον Ολυμπιακό, δεν τα έχει καλά με την τωρινή ομάδα του και του αρέσει η Ελλάδα, από την οποία δεν θέλει να φύγει.

Μάλιστα τονίζεται πως ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από το παρελθόν και ότι αναμένεται να εξοικονομήσει αρκετά λεφτά από την φυγή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος θα πάει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.