Ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε  το Μεικτό Ορκωτό  Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση Τοπαλούδη.  Οι δικαστές νωρίτερα είχαν κρίνει, επίσης ομόφωνα, τους κατηγορούμενους  ενόχους για τον ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε νωρίτερα η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση Τοπαλούδη.Επιπλέον εισηγήθηκε να τους επβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας επισήμανε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Κι αυτό γιατί με βάση τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών .