Λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε φέρεται να εμφανίστηκε δημοσίως βάζοντας προσωρινό τέλος στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ακόμη και νεκρό, τα διεθνή ΜΜΕ ξεκινούν νέο γύρο φημών, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες 12 ημέρες.

Ενώ το πρακτορείο ειδήσεων της KCNA δημοσίευσε φωτογραφίες με τον Κιμ να επιθεωρεί ένα εργοστάσιο λιπασμάτων στις αρχές του μήνα, η New York Post ισχυρίζεται ότι δεν έχει εμφανιστεί από τότε, καθώς και το ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν αν ήταν αληθινές οι τελευταίες φωτογραφίες.

«Φαίνεται να βγαίνει έξω και να κόβει κορδέλες στα εργοστάσια λιπασμάτων» δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα. Δεν είναι ανοιχτοί με τις πληροφορίες, αλλά έδωσαν φωτογραφίες ότι είναι ζωντανός και καλά, και υποθέτουμε ότι είναι».

Οι ισχυρισμοί και οι εικασίες σχετικά με ασθένεια ή ακόμη και θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκαν στα μέσα Απριλίου, αφού ο Κιμ δεν βρέθηκε στον εορτασμό για τη γέννηση του παππού του.