Tην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής αλλά και των ομόλογων της εταιρείας MLS Πληροφορική για 10 ημέρες αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε έπειτα από την κατάθεση πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για τη χρήση του 2018.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΤΕ τέθηκε ο λογαριασμός «Αϋλα Περιουσιακά Στοιχεία» του 2018 και στο πόρισμα της η αρχή αναφέρει ότι «δημιουργούνται βάσιμες αμφιβολίες ως προς την ορθή κατάρτιση των ως άνω οικονομικών καταστάσεων».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, τόσο η μετοχή, όσο και τα ομόλογα της MLS είχαν γίνει αντικείμενο έντονων ρευστοποιήσεων καθώς η εταιρεία «παλεύει» για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της. Η εισηγμένη δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019 αξιοποιώντας το σχετικό δικαίωμα που της δίνει η παράταση της προθεσμίας δημοσίευση,ς λόγω κορωνοϊoύ

Η ανακοίνωση του ΧΑ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρίας «MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» , μετοχών και ομολογιών (ΜΛΣ01, ΜΛΣ02, και ΜΛΣ03 που διαπραγματεύονται στην ΕΝ.Α.), σύμφωνα με την περίπτωση (δ) της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του ν.3556/2007 (ΦΕΚ Α΄/91/30.4.2007), από σήμερα 13η Μαΐου 2020 και για μέγιστο χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, καθώς υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι παραβιάστηκαν από την εν λόγω Εταιρεία οι διατάξεις του ν. 3556/2007.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βάσει στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της στις 12.05.2020 που αφορούν στον υποχρεωτικό έλεγχο που διενεργήθηκε επί του κονδυλίου του ισολογισμού «Άυλα Περιουσιακά Στοιχεία» των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας «MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» για τη χρήση που έληξε στις 31.12.2018, κρίνει ότι δημιουργούνται βάσιμες αμφιβολίες ως προς την ορθή κατάρτιση των ως άνω οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς