Ο κορωνοϊός έβαλε στον «πάγο» το ποδόσφαιρο για περισσότερους από δύο μήνες, ωστόσο, πλέον μία-μία οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δίνουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των διοργανώσεων.

Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να έχουμε σύντομα επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων είναι και η δικιά μας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μιλάει στην Ισπανία για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE), ενώ μάλιστα στην ίδια κλήση με τον «ερυθρόλευκο» κόουτς, ήταν επίσης ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής της εθνικής ομάδας της Βενεζουέλας, Ζοσέ Πεσέιρο, αλλά και ο τεχνικός της Σετούμπαλ, Χούλιο Βελάσκες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι, τονίζοντας ότι οι παίκτες θα πρέπει να στηριχθούν ψυχολογικά και να γίνει ό,τι χρειαστεί για να νιώσουν εμπιστοσύνη. «Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών στ’ αποδυτήρια.

Κάποιοι διαχειρίζονται καλά αυτήν την κατάσταση κι άλλοι όχι τόσο. Με κάποιους πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο και με άλλους όχι τόσο. Πρέπει να τους δώσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζονται μπροστά σε αυτά τη νέα πραγματικότητα».

Στη συνέχεια μίλησε για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Μετά από έξι εβδομάδες καραντίνας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και η επιστροφή πρέπει να γίνει σε διαφορετικά στάδια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οταν η μπάλα κυλάει στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες τα ξεχνούν όλα.

Είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και θέλουν πάντα να κερδίζουν. Οπότε όταν γίνεται προπόνηση κανείς δεν σκέφτεται τον ιό», είπε και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Οι άνθρωποι χρειάζονται το ποδόσφαιρο για να ξεφεύγει το μυαλό τους από τα προβλήματα».