Ο κοροναϊός έφερε τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις αθλητικές διοργανώσεις να έχουν διακοπεί για περισσότερους από δύο μήνες.

Το εγχώριο, αλλά και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται πλέον σε διαδικασία επανεκκίνησης, με τους παίκτες των ελληνικών ομάδων να έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και να προετοιμάζονται για την επανέναρξη της Superleague.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην O Jogo, για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο ίδιος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι παίκτες να έχουν αυτοπεποίθηση και να τους κάνεις να νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας.

«Το κλειδί για την επιστροφή είναι το να δίνεις στους παίκτες σου αυτοπεποίθηση. Να αισθάνονται ασφάλεια και να μη νιώθουν φόβο. Να τους παρέχεις τις εγγυήσεις», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι από την περασμένη εβδομάδα, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η κυβέρνηση, έχουν αρχίσει και πάλι προπονήσεις, τηρώντας βέβαια πιστά τα αυστηρά πρωτόκολλα. που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Επιθυμία όλων στο μεγάλο λιμάνι είναι η επανέναρξη των εγχώριων, αλλά και ευρωπαϊκών διοργανώσεων και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Οι Ερυθρόλευκοι στην Ελλάδα βρίσκονται αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στους «4» του Κυπέλλου, ενώ στην Ευρώπη είναι στους «16» του Europa League και θα αντιμετωπίσουν στον επαναληπτικό την Γουλβς (1-1 το πρώτο ματς).