Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι στην ευχάριστη θέση να βρίσκεται στο ΝΒΑ, ως βοηθός των Κινγκς ενώ πρόσφατα  ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής Σερβίας.

Ο Σέρβος τεχνικός, αναφέρθηκε στην «Izvestia»  για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Αναλυτικά: «Σταδιακά οι ομάδες της λίγκας επιστρέφουν τις προπονήσεις και πιστεύω ότι τον Αύγουστο θα αρχίσουμε να παίζουμε. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο κόσμος θέλει να δει μπάσκετ, του λείπει το παιχνίδι. Το ΝΒΑ χάνει πάρα πολλά λεφτά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Αν δεν τελειώσει η φετινή σεζόν, θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναδειχθεί πρωταθλητής για τη σεζόν 2019/20. Τα εναπομείναντα ματς μπορούν να παιχθούν, στη συνέχεια να ακολουθήσει ξεκούραση και πιθανότατα τον Δεκέμβρη να αρχίσει η σεζόν 2020/21. Επαναλαμβάνω, είναι μία επαγγελματική απόφαση και δεν έχω αμφιβολία ότι θα αρχίσουμε να παίζουμε στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.

Ως επαγγελματίας προπονητής, ασχολούμαι και παρακολουθώ σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως είμαι χαρούμενος στο Σακραμέντο, έχουμε μία νεανική και φιλόδοξη ομάδα με ταλέντο. Είμαι όμως ανοικτός σε νέες ευκαιρίες και προτάσεις που θα μου επιτρέψουν να βελτιωθώ ως προπονητής. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».