Από 18 μηνών έως 81 ετών είναι οι ηλικίες των κρουσμάτων κοροναϊού που ανιχνεύθηκαν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως αυτή τη στιγμή εξετάζεται ποια είναι αυτά τα κρούσματα και ποια είναι η σχέση τους με τα προηγούμενα που είχαν ανιχνευθεί στη συνοικία.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ίδιος την Πέμπτη θα φτάσει στη Λάρισα η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέα δειγματοληψία.

Τσιόδρας: 12 νέα κρούσματα αφορούν ευάλωτες ομάδες

Νωρίτερα, είχαν γίνει γνωστά δέκα νέα κρούσματα, ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε πως από τα 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα 12 αφορούν ευάλωτες ομάδες.

Ακόμα τόνισε πως τα 10 από αυτά αφορούν τα νέα κρούσματα που βρέθηκαν στην ιχνηλάτηση της Λάρισα, ενώ όπως σημείωσε τα 7 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η ιχνηλάτηση και τα μέτρα

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η νέα ιχνηλάτηση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης από τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία συνέλεξαν 84 δείγματα, σύμφωνα με το MEGA.

Σημειώνεται, δε, πως το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των Ρομά, στην οποία αποφασίστηκε:

  • Να σταματήσουν εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη και συγκεντρώσεις στα σπίτια,
  • Να σταματήσουν τη λειτουργία τους μαγαζιά που άνοιξαν παρά τις απαγορεύσεις και να συνεχίσουν μόνον ως take-away,
  • Να σταματήσουν άμεσα όλες οι συμπεριφορές που «βοηθούν» στην εξάπλωση του ιού.