Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει η κυβέρνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το κατασταστικό της Τράπεζας της Ελλάδος η κυβέρνηση προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee). Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά είχε σηματοδοτήσει τότε και την ανανέωση της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Αργά ή γρήγορα θα ξανασυναντηθούμε

«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μία καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση. Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».