Για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, Γιώργος Αναγνώστου.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, οι πλατείες της Κυψέλης άρχισαν να γεμίζουν κόσμο μετά τη λήξη της καραντίνας, κυρίως από κατοίκους της περιοχής και παιδιά της πλατείας. Την Παρασκευή είχε γίνει κάλεσμα από φεμινιστικές συλλογικότητες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου μαζεύτηκαν περί τα 100 άτομα, τα οποία προχώρησαν σε μικρή πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα φώτα της πλατείας έσβησαν ξαφνικά και οι παρευρισκόμενοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε εκείνα του Σαββάτου, όπου αρκετές αναρχικές συλλογικότητες έκαναν κάλεσμα στην πλατεία ως αντίδραση σε όσα είχαν προηγηθεί. Μαζεύτηκαν πάνω από 2000 άτομα, κυρίως κόσμος της πλατείας και θαμώνες των μαγαζιών.

Όσον αφορά τις συλλήψεις της Παρασκευής, σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, κατά τη φυγή των ανθρώπων από την πλατεία μετά τη ρίψη των δακρυγόνων, αρκετοί κάτοικοι κατέβηκαν στο δρόμο να δουν τι συμβαίνει, οι οποίοι προσήχθησαν και ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και σε αντίθεση με τον κ. Αναγνώστου ισχυρίστηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μετά το ψεύτικο τηλεφώνημα που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής από κάτοικο της περιοχής περί τραυματισμού του, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καδρόνια, ενώ για τα γεγονότα του Σαββάτου, υποστήριξε ότι υπήρχαν 1500 αναρχικοί. Ακόμα, είπε πως και το δεύτερο βράδυ, υπήρχε ψεύτικο τηλεφώνημα, παγίδα-θανάτου για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη μολότοφ στα στενά της περιοχής.

«Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες, αλλά η κοινωνία τους απομονώνει», δήλωσε.