Ζούμε όλοι πρωτόγνωρες καταστάσεις και οι παίκτες της Ρεάλ δεν κατέβηκαν από… άλλον πλανήτη. Από τη μια θέλουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, έστω κι αν είναι αναγκασμένοι αρχικά να κάνουν προπονήσεις ανοιχτού γηπέδου. Άλλωστε και στην προετοιμασία της σεζόν, κάπως έτσι ξεκινούν. Το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησαν, όλα τα άλλα έχουν μικρή σημασία.

Από την άλλη δεν είναι μόνο το «θέλω», αλλά και το «πρέπει», καθώς τόσο η ισπανική λίγκα, όσο κυρίως η Ευρωλίγκα δεν το βάζουν κάτω, λένε πως δεν θα νικηθούν από τον κορωνοϊό και θα τελειώσουν κανονικά τη σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα (κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει με βεβαιότητα) θα μπουν σε αγωνιστική δράση και οφείλουν να είναι έτοιμοι.

Όπως και να ‘χει ξεκίνησαν προπονήσεις. Ατομικές, στο χορτάρι, δίχως μπάλα (τι να την κάνουν στο χόρτο;), αλλά προπονήσεις. Κι όπως λένε και τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, έχουν κρατηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Βεβαίως, για να μην περάσουν λάθος μηνύματα, από το «είναι σε καλή κατάσταση» μέχρι το «είναι έτοιμοι να αγωνιστούν» έχει απόσταση.