Ο εικαστικός Πέτρος Ξενάκης έχει αποτυπώσει στον καμβά του τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και το θαύμα της φύσης. Εχει ζωγραφίσει πορτρέτα του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Μίνου Ζομπανάκη και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη μιλάει με τον δημιουργό για τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν, αλλά και για την πεμπτουσία της τέχνης του. «Η εσωτερική μου ανάγκη είναι να εξελίσσομαι ως άνθρωπος. Η ζωγραφική με βοηθάει να ισορροπώ» εξηγεί.

Ζει πάντα στα αγαπημένα του Χανιά, τον τόπο καταγωγής του. «Η Κρήτη σφραγίζει τους ανθρώπους της. Παίρνω δύναμη από τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της. Εζησε την Αναγέννηση, γέννησε έναν Θεοτοκόπουλο και τραγούδησε έναν Ερωτόκριτο» αναφέρει. «Με ενδιαφέρει η οντολογική προσέγγιση των πραγμάτων και έτσι θα χαρακτήριζα τη δουλειά μου ως ποιητικό ρεαλισμό. Ερμηνεύω τα πράγματα μέσα από την ψυχική υπόσταση των ανθρώπων και την περιπέτειά τους να φτάσει ο καθένας στην Ιθάκη του».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»