Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους βασίζονται στο αναπηρικό επίδομα, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα προβλήματα με την καταβολή τους, είπε ο κ. Γιάννης Λυμβαίος, Γ.Γ. ΕΣΑΜΕΑ στο MEGA.

Όπως είπε ο κ. Λυμβαίος, ο ΟΠΕΚΑ πολύ σωστά έκανε ελέγχους για τη διαδικασία και τους δικαιούχους.

Όμως, «αυτό προκάλεσε εν μέσω καραντίνας μια τεράστια αναστάτωση σε αυτούς τους ανθρώπους, που έπρεπε να καταθέσουν δικαιολογητικά και να ψάξουν να βρουν τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομά τους».

«Σε κάποια επιδόματα έγινε αναστολή καταβολής. Οφείλω πάντως να ομολογήσω πως στην δεύτερη φάση καταβολής των επιδομάτων τον Απρίλιο, όσοι κατάφεραν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, πήραν και πάλι τα επιδόματά τους» συμπλήρωσε.

Πρόβλημα όπως εξήγησε ο κ. Λυμβαίος προκλήθηκε από το γεγονός ότι «δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ».

«Γίνονται συνεχώς έλεγχοι»

Στην εκπομπή μίλησε για το θέμα η κ. Ευθυμία Καρποδίνη, υποδιοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, η οποία σημείωσε πως έλεγχοι γίνονται συνεχώς για όλα τα επιδόματα – όχι μόνο για τα προνοιακά.

«Έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να διευκολύνουμε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που πρέπει να προσκομίσουν ή να διορθώσουν στοιχεία-όπως ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» σημείωσε.

Η ίδια προσέθεσε ότι κατόπιν επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους δικαιούχους, ο ΟΠΕΚΑ προέβη άμεσα στις διορθώσεις, και όλες αυτά τα προβλήματα λύθηκαν και πληρώθηκαν τον Απρίλιο.

Συμπλήρωσε πάντως πως περίπου 800 άτομα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα.