Τα θύματά του ακόμα και σήμερα βιώνουν τις συνέπειες όσων εφιαλτικών στιγμών έζησαν στα χέρια του. Εκείνος, ωστόσο, εδώ και 17 ημέρες κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο λόγος για τον εκπαιδευτικό, γυμναστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Η παιδοψυχολόγος που βρέθηκε στο πλευρό των θυμάτων του πρώην προπονητή μπάσκετ, μιλώντας στο MEGA, επισημαίνει τις τραγικές συνέπειες, όσων βίωσαν στον ψυχισμό αυτών των παιδιών.

«Δυστυχώς για αρκετά από τα άτομα η ζωή τους έχει επηρεαστεί πολύ, η συναισθήματική τους κατάσταση, ο τρόπος με τον οποίο κάνουν σχέσεις, εμπιστεύονται ή όχι τον εαυτός τους όπως και οι γονείς που ζουν με τις ενοχές…«Πολλά από αυτά τα άτομα φλερτάρουν συνεχώς με την κατάθλιψη». ανέφερε η κυρία, Στέλλα Αρναούτογλου, παιδοψυχολόγος, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής

Όσο για το πώς αισθάνονται τα θύματα του γυμναστή για την αποφυλάκιση του τονίζει :

«Κάποιοι σίγουρα θα αισθανθούν πολύ προδομένοι και πολύ πληγωμένοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τότε που το είπαν όλα έγιναν σωστά, τους πίστεψαν κλπ»

Ο κατηγορούμενος για ασέλγειες σε βάρος των 36 ανηλίκων αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες παραμονής στις φυλακές ενώ η αρχική ποινή καθείρξεως ήταν 401 έτη (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια).

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όπως τόνισε στο MEGA ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου και συνήγορος θυμάτων δεν υπήρξε ποτέ σωφρονισμός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το εάν πρέπει να αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις για την υφ΄όρων απόλυση καταδικασθέντων για παιδεραστία θα απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: