H Ευρωλίγκα επιμένει ότι η διοργάνωση μπορεί να συνεχιστεί, με την καταληκτική ημερομηνία πάντως για τις τελικές αποφάσεις να είναι η 24η μέρα του Μάη.

Ο Γκόραν Βέσιτς με δηλώσεις του στην «Mozzartsport» εξήγησε ότι το Βελιγράδι είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του να τις υποδεχθεί από τις 4 έως και τις 22 Ιουλίου για την ολοκλήρωση της σεζόν.

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι πιθανότητες να γίνει επανέναρξη της EuroLeague και ούτε μπορώ να προβλέψω κάτι, αλλά θα πω ότι το Βελιγράδι μπορεί να διοργανώσει τα επόμενα ματς. Με την υποστήριξη του προέδρου Βούτσιτς και του Πρωθυπουργού Μπρνάμπιτς, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τόσο στην μεταφορά τη ομάδων όσο και στα ιατρικά τεστ. Θα υπογραφεί και ιατρικό πρωτόκολλο μεταξύ του δικού μας υπουργείου υγείας και των χωρών των ομάδων που θα έρθουν για τη διοργάνωση ώστε να είναι ενήμεροι όλοι για τα ιατρικά τεστ.

Μιλήσαμε και με ξενοδοχεία που έχουν κάνει μοναδικές προσφορές ενώ ειδοποιήσαμε σχετικά και την EuroLeague» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Σεβόμαστε τις πόλεις που θέλουν την διοργάνωση και οι οποίες είναι μεγαλύτερες και πιο πλούσιες. Όμως θέλουμε και εμείς το ίδιο και έχουμε τους λόγους μας.

Μιλάμε για 17 ακόμη ομάδες οι οποίες θα πρέπει να έρθουν εδώ 15 μέρες πριν από τις 4 Ιουλίου και να κάνουν την δική τους καραντίνα. Οπότε 40 μέρες όπου θα βρεθούν 3.000-4.000 άνθρωποι στο Βελιγράδι.

Παίκτες, προπονητές, staff, Μάνατζερ, σκάουτερ, σπόνσορες και δημοσιογράφοι. Μιλάμε για ζωντανές μεταδόσεις περισσοτέρων από 60 αγώνων. Θα δείξουμε ότι είμαστε ο ασφαλέστερος προορισμός για όλους».