Παρούσα στην πρόσκληση Μητσοτάκη δηλώνει η Φώφη Γεννηματά η οποία θα παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι στη μνήμη των θυμάτων της Marfin.

Ελάχιστο χρέος στη μνήμη των θυμάτων

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που δεν θα παραστούν και αντί αυτού θα καταθέσουν μόνοι τους στεφάνι στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, δηλώνει ότι θα είναι το Σάββατο στη Μαρφίν ως ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Μάλιστα η κα Γεννηματά αφήνει αιχμές κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι εκείνο που μετράει είναι η ειλικρινής στάση απέναντι στη βία και ζητάει παράλληλα την τιμωρία των δραστών.

Ειλικρινής στάση απέναντι στη βία

«Θα είμαι το Σάββατο στην Μαρφίν. Η πλακέτα μνήμης είναι το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων. Δεν αρκεί όμως. Εκείνο που μετράει είναι η ειλικρινής στάση όλων μας απέναντι στη βία. Και κυρίως η δέσμευση να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι δράστες» αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτησή της στο twitter η Φώφη Γεννηματά.

Χρηστίδης: Συμβάλλουμε στην ενότητα και όχι στο διχασμό

«Τιμούμε τα θύματα και ζητάμε δικαιοσύνη 10 χρόνια μετά, διότι ακριβώς θα πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε τι δημιουργεί το μίσος, ο διχασμός, η ρητορική η οποία διχάζει τους Έλληνες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. είναι στιγμές που ζήσαμε το 2010, στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όταν κάποιοι καβαλώντας το Κύμα του αντιμνημονίου προχώρησαν σε ενέργειες τις οποίες όλοι θυμόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εκεί να τιμήσουμε τη μνήμη των τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, διότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συμβάλλει στην εθνική ενότητα και όχι τον διχασμό» ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.