Στις προπονήσεις επέστρεψαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να τηρούν πιστά τα αυστηρά πρωτόκολλα που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Οι Πειραιώτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινάει προπόνηση στις 9:00, το δεύτερο στις 10:30 και το τρίτο στις 12:00.

Η επιστροφή στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη έφερε χαμόγελα στον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος στην ομιλία του προς του παίκτες της πειραϊκής ομάδας, εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στις προπονήσεις και ευχήθηκε να αρχίσει σύντομα και πάλι το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι στον Ολυμπιακό άπαντες έχουν τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουν και επισήμανε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για τον κορωνοϊό.

«Είναι τεράστια η χαρά μας που ξεκινάμε ένα καινούργιο στάδιο, μια καινούργια φάση στις ζωές μας. Ελπίζουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η επιθυμία μας, να βρεθούμε στο γήπεδο μας, να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε.

Είναι μια τεράστια ευχαρίστηση που μπορούμε να ξαναβρεθούμε στις προπονήσεις, κουραστήκαμε να μένουμε στο σπίτι. Και ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση να ξαναβρεθούμε κοντά στον Ολυμπιακό, όπου έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουμε.

Πήραμε όλες τις προφυλάξεις για να μείνουμε μακριά από τον ιό. Από αυτή την άποψη νιώσαμε προστατευμένοι και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Ελπίζουμε σύντομα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να αγωνιστούμε ξανά, η ομάδα μας νιώθει τεράστια χαρά για την επιστροφή μας».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος σέντερ μπακ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πέδρο Μαρτίνς και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι χαρούμενοι που επέστρεψαν στις προπονήσεις. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε μετά από καιρό στο γήπεδο και ξεκινήσαμε προπονήσεις, έστω και με αυτό τον τρόπο, χωρισμένοι σε γκρουπ. Η ομάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για να είμαστε προστατευμένοι».

Εκτός από τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μίλησε και ο γιατρός της ομάδας Χρήστος Θέος. Ο γιατρός του Ολυμπιακού μίλησε για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού και τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και έχου εξασφαλιστεί κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου ώστε όλοι να είναι προστατευμένοι από την μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ξεκίνησαν σήμερα οι προπονήσεις στο Αθλητικό κέντρου του Ρέντη σε μία δύσκολη περίοδο. Όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που διαμορφώνει τις μεταξύ μας σχέσεις.

Στον Ολυμπιακό, σε συνεργασία και με το τεχνικό τιμ έχουμε διαμορφώσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο και πιστεύουμε πως είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε όλοι να είμαστε προστατευμένοι από την πιθανή μετάδοση του ιού».