Απόλυτη κατάρρευση δείχνουν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης για τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για τον χειρότερο μήνα που έχει καταγράψει ιστορικά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος ακόμα και στα βαθύτερα χρόνια της οικονομικής ύφεσης αποτελούσε τη θετική είδηση, καταγράφοντας αύξηση επιβατών και μετρώντας επιτυχίες.

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας σχεδόν μηδενίστηκε, πέφτοντας κατά 98,9% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Οι επιβάτες που διακινήθηκαν ήταν μόλις 22.000 περίπου. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 97,9% και 99,3% αντίστοιχα. Ουσιαστικά, οι ελάχιστες πτήσεις που διενεργήθηκαν αφορούσαν το εσωτερικό, ορισμένες πτήσεις επαναπατρισμού και λίγα δρομολόγια εξωτερικού.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 45% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε λόγω της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 44,7%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 45,7%.

Τα θετικά αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών του έτους, που στηρίχθηκαν κυρίως στην κίνηση εξωτερκού, ανατράπηκαν πλήρως κατά το πρώτο δίμηνο της πανδημικής κρίσης, συμπαρασύροντας την εικόνα όλου το έτους. Πηγές της αεροπορικής αγοράς εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει το αεροπορικό ταξίδι στα προ κρίσης επίπεδα.