Ξεκίνησε από σήμερα στις 6 το πρωί σταδιακά η άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι εβδομάδες μετά τη λήψη των περιοριστικών μέτρων ώστε να ανοίξουν οι πρώτες επιχειρήσεις και οι πολίτες είναι και πάλι ελεύθεροι να κυκλοφορούν (εντός του νομού μόνιμης κατοικίας τους προς το παρόν) χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν μήνυμα στο 13033.

Απαγορευτικές κορδέλες στα ΜΜΜ

Ωστόσο δεν ξεχνάμε ακόμη και αν τα δύσκολα έχουν περάσει πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής αλλά και κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς αν δεν τηρηθούν αυτά θα έχουμε πισωγυρίσματα.

Η εικόνα στην Αθήνα πάντως κατά τις πρώτες ώρες άρσης των μέτρων είναι εντελώς διαφορετική.

Η κίνηση στους δρόμους είναι εμφανής, ενώ διαφορετική είναι η εικόνα και στα ΜΜΜ.

Ειδικότερα σε μετρό, λεωφορεία και τρένα ελήφθησαν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού.

Μάλιστα στα μισά καθίσματα των τρένων έχουν μπει κορδέλες, πράγμα που σημαίνει πως εκεί δεν μπορούν να καθίσουν οι επιβάτες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Με αυξημένη κίνηση η επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά από 1008 ώρες, ήτοι 42 μέρες, περιοριστικών μέτρων, ξεκίνησε σήμερα η επιστροφή των πολιτών στη νέα κανονικότητα.

Σήμερα, ξεκινά η επαναλειτουργία κάποιων τμημάτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Οι αλλαγές είναι μεγάλες, καθώς, οι άσκοπες μετακινήσεις θα πρέπει εκ νέου να αποφεύγονται ενώ, τα μέσα προστασίας, θα πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως για να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού.

Το drone του MEGA μεταδίδει εικόνες από την εθνική οδό στο ύψος της μεταμόρφωσης. Η κίνηση είναι αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Πρεμιέρα για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Άνοιξαν σήμερα πρώτη φορά μετά από 42 μέρες τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ωστόσο, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτόν που γνωρίζαμε.

Κι αυτό γιατί πλέον προκειμένου να πάμε για κούρεμα θα πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες.

Τι ισχύει με την χρήση μάσκας προσώπου;

Αρχικά οι εργαζόμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκα προσώπου, ενώ τα κέντρα αισθητικής οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης.

Τι ισχύει με τις αποστάσεις;

Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, πέρσοναλ τρέϊνινγκ, μην ξεχνάτε πως απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

Πώς πηγαίνουμε για κούρεμα;

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η προσέλευση στο κομμωτήριο γίνεται μονάχα κατόπιν ραντεβού.

Η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί καθημερινά αναλυτικό κατάλογο των ραντεβού με τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης.

Τι ισχύει με το κλιματιστικό;

Το κλιματιστικό πρέπει είναι κλειστό, ενώ ο μηχανικός αερισμός, τα παράθυρα και οι πόρτες ανοιχτές.

Προσοχή με πιστολάκι – σεσουάρ;

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα.

Ποια μαγαζιά άνοιξαν σήμερα

Τέλος τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα είναι:

Λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων και καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.