Στο Coronovirus Global Response ο Μητσοτάκης – Στις 5μμ η τηλεδιάσκεψη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response. Ποιοι έχουν συστήσει τη διεθνή αυτή διάσκεψη Δωρητών. Στο επίκεντρο η εξεύρεση φαρμάκου και εμβολίου για τον κοροναϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.

Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών

Η διεθνής πρωτοβουλία Coronovirus Global Response αποτελεί μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ο.Η.Ε., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Προεδρία του G20 και άλλοι.

7,5 δισ. ευρώ

Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών, που καλεί σε αλληλεγγύη Κυβερνήσεων και ιδιωτών, είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δις ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Κοινές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Ενώ έχει ζητήσει να προβεί η Ε.Ε. από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή
διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κοροναϊού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk