Η αβεβαιότητα για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι, συνεχίζει να προκαλεί αγωνία και ανασφάλεια στον χώρο των Τεχνών και τους εκπροσώπους της.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ για τους καλλιτέχνες, τη στιγμή που σχεδόν στο σύνολο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας έχουν γίνει ακυρώσεις για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μουσικός κι ερμηνεύτρια, Ραλλία Χρηστίδου και ο μουσικός, συνθέτης και ηθοποιός, Γιάννης Ζουγανέλης για το ζήτημα αυτό και την επόμενη μέρα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η Ραλλία Χρηστίδου, υποστήριξε πως οι καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι κι έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.

«Πρέπει να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν έχει τα χαρακτηριστικά της λοιπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, παρά μόνο ως προς την προσπάθεια του καλλιτέχνη να επιβιώσει από αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Ζουγανέλης λέγοντας πως «οι καλλιτέχνες είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα απέναντι στη ζωή».

«Επιτέλους ας αφήσουμε τα χάδια προς τους κυβερνητικούς ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν την έκαναν καλά, γιατί άφησαν ένα τεράστιο δυναμικό ανθρώπων που συμβάλλει στην εξέλιξή της ζωής, που από την κρίση και μετά ισορροπούν ακόμα και παράνομα για να μπορέσουν να βιοποριστούν», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε πως πέρα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τον καλλιτεχνικό κόσμο, είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, για να μην οδηγηθούν στην ελεημοσύνη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Ραλλία Χρηστίδου πρόσθεσε τέλος πως χρειάζεται σχέδιο για τους επόμενους έξι μήνες, καθώς παραπάνω από 15.000 άτομα βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: