Ολο το σχέδιο του ΕΜΠ για ξεταστική, εργαστήρια, διπλωματικές

H  σταδιακή επιστροφή λειτουργιών με συνθήκες υψηλής υγειονομικής προστασίας ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

H  σταδιακή επιστροφή λειτουργιών με συνθήκες υψηλής υγειονομικής προστασίας ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, «δεδομένου ότι θα συνυπάρξουμε με τα αίτια της πανδημίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δοιοίκηση του.

Στα πανεπιστήμια προβλέπεται η ολοκλήρωση του εξαμήνου χωρίς επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας, τις βιβλιοθήκες και τους άλλους χώρους κοινής δραστηριότητας με μικρές εξαιρέσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία του Ιδρύματος.

Η διδασκαλία στο ΕΜΠ συνεχίζεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως

Από τις 25/5 προβλέπεται να ξεκινήσει η εργαστηριακή άσκηση των φοιτητών, για όσα εργαστηριακά μαθήματα δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν με την εξ αποστάσεως διαδικασία. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «η φυσική παρουσία των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών ασκήσεων θα ακολουθεί τους κανόνες που απαιτεί η υγειονομική προστασία, όπως έχουν διατυπωθεί από τους αρμόδιους φορείς: επαρκής αραίωση, χρήση μασκών κ.τ.τ. Η υλοποίηση της εργαστηριακής άσκησης θα αξιοποιήσει τον διαθέσιμο χρόνο του ωρολογίου προγράμματος που θα έχει μέχρι τότε αποδεσμευτεί λόγω της ολοκλήρωσης των μαθημάτων που καλύπτονται εξ αποστάσεως.

Εξεταστική και διπλωματικές

Επίσης, θα αξιοποιήσει και την όποια προκαταρκτική προετοιμασία των εργαστηριακών ασκήσεων καθώς και την όποια εύλογη υποκατάσταση της εργαστηριακής ύλης που θα έχουν προηγηθεί. Οι εξετάσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου, καθώς και οι πτυχιακές, θα διεξαχθούν, κατ’ εκτίμηση, μέσα στην περίοδο του Ιουνίου και έως τα μέσα Ιουλίου.

Η εξέταση των διπλωματικών εργασιών είναι εφικτό και σκόπιμο να γίνει με τηλεδιάσκεψη. Το πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων και των εξετάσεων καθώς και ο προγραμματισμός της διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης  θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τις Σχολές. Οι φοιτητές του ΕΜΠ που είχαν ενταχθεί σε κινητικότητα Erasmus+ το τρέχον εξάμηνο, θα ενημερωθούν σύντομα για την αντιμετώπιση, με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους, των διαφόρων εκπαιδευτικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων».

Περιορισμένη η πρόσβαση στην Πολυτεχνειούπολη κατά την εξεταστική

«Κατά την τρέχουσα περίοδο και μέχρι τις 25/5 τουλάχιστον, δεδομένου ότι δεν διεξάγεται εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων, ούτε προβλέπεται εξυπηρέτηση από τις διοικητικές υπηρεσίες με φυσική παρουσία, η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του Συγκροτήματος Πατησίων θα είναι περιορισμένη για λόγους υγειονομικής προστασίας σε αιτήματα που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από απόσταση, με προηγούμενη συνεννόηση.

Η διοίκηση του ΕΜΠ θα μεριμνήσει ώστε κατά την περίοδο των εργαστηριακών ασκήσεων και των εξετάσεων, να εξασφαλιστούν οι κατά το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες δραστηριότητας των φοιτητών και του προσωπικού, από την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τη μετακίνηση προς το Ίδρυμα και τον ανεφοδιασμό των κτηρίων με αντισηπτικό υλικό μέχρι τις συνθήκες κλιματισμού και τις ανάγκες απολύμανσης χώρων» τονίζει σχετικά ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής.

Διδασκαλία και εργαστήρια

Η ολοκλήρωση της διδασκαλίας και των εργαστηριακών ασκήσεων και η διενέργεια των εξετάσεων των μαθημάτων και των μεταπτυχιακών εργασιών στα Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία με αυτή των προπτυχιακών σπουδών.

Ο ανωτέρω σχεδιασμός είναι αισιόδοξος, οφείλει να είναι σχολαστικός, η υλοποίησή του τελεί υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας και τα εναλλακτικά σενάρια είναι πολύ περιορισμένα. Η βούληση είναι δεδομένη αλλά απαιτείται προσοχή, εγρήγορση, αυτοσυγκράτηση και καθολική αλληλεγγύη. Η κοινότητα του ΕΜΠ θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με σύμπνοια και υπομονή τη δύσκολη αυτή περίοδο, διατηρώντας τη συνοχή της παρά την απόσταση που έχει επιβάλλει η πανδημία, και θα προσπαθήσει με όλα τα μέσα, ατομικά και συλλογικά, για να έρθουν καλύτερες μέρες σε όλους μας. Εύχομαι υγεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk